Star Clippers

Star Clippers

Een groep dolfijnen speelt in de rollende boeggolven. Terwijl de zon net boven de nok van de ra uitkomt, heft u het glas bij het zwembad op dit geluk, het “huwelijk” van een geweldige cruisevakantie met de romantiek van het zeilen aan boord van een echte klipper, zonder het materiële comfort op te geven.

De gracieuze schepen scheren over de golven, net zoals de legendarische klippers van anderhalve eeuw geleden. Kom aan boord van de Star Clipper, de Star Flyer of de Royal Clipper, het grootste echte zeilschip dat ooit werd gebouwd. Wanneer duizenden vierkante meters zeil zich boven u ontplooien, voelt u de opgetogenheid van de zeelieden van weleer.

Er wordt veel aandacht geschonken aan de gastronomie. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet op u te wachten, ’s middags geniet u van een fantastisch buffet van zeevis, schaal- en schelpdieren, salades en gegrilde gerechten. Als de avond valt wordt een culinair festijn geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Vanzelfsprekend altijd vergezeld van uitstekende wijnen.

De hutten aan boord zijn smaakvol en traditioneel ingericht. Glanzende koperen accessoires en glimmend mahoniehout herinneren aan een zeemansverleden. Marineblauwe en helderwitte accenten geven de kleuren van de zee en de lucht weer.

Leuke details:

  • Subliem is het relaxen in de netten vooraan het schip langs de boegspriet met het geluid van de golven, onvergetelijk bij zonsondergang.
  • Er wordt zoveel mogelijk met de zeilen gevaren. Er wordt enkel op de motor gevaren om de tijden te respecteren of wanneer de wind niet gunstig staat.
  • Als er gestopt wordt op één van de privé-eilanden, dan staat er een smakelijke barbecue voor u klaar.
  • In de winter bezoeken de schepen diverse havens op Cuba en zijn er prachtige routes door het Panamakanaal. Vanaf de zomer zijn de 3 schepen terug in de Middellandse Zee.