Quark Expeditions

Quark Expeditions

Quark Expeditions is, met meer dan 22 jaar ervaring en 6 expeditieschepen, een toonaangevende rederij in de wereld van de expeditiecruises.

Deze maatschappij heeft dan ook een behoorlijk aantal primeurs op haar naam staan waaronder de eerste semi-omcirkeling van Antarctica met passagiers en de poging om met een schip het meest zuidelijke punt ter wereld te bereiken. Omwille van de jarenlange ervaring die Quark Expeditions heeft, kwam zelfs de BBC enkele jaren geleden bij hen aankloppen voor logistieke ondersteuning bij de productie van het vervolg van de documentaire "Planet Earth - Frozen Planet".

Afhankelijk van de keuze van het schip maakt u landingen met zodiacs en/of vluchten per helikopter. Op sommige reizen is er de mogelijkheid tot kajakken, cross country skiƫn en kamperen op het ijs. De gidsen en de expeditieleiders maken het verschil: alle cruises worden begeleid door deskundigen die hun uitgebreide kennis graag met u delen tijdens lezingen aan boord en/of tijdens de excursies per zodiac. Luister naar hun gepassioneerde verhalen over de verschillende soorten pinguins, de zeeluipaarden en walvissen.

De scheepsvloot van Quark Expeditions bestaat uit vrij comfortabele schepen met onder andere de klassieke Sea Adventurer en de Ocean Nova, de luxueuze Sea Spirit met all inclusive formule, de Sea Explorer met zijn comfortabele suites en de Ocean Diamond. Dit laatste schip behoorde voordien bij de vloot van de Compagnie du Ponant. De 50 Years of Victory werd voordien door de Russen gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

De voertaal aan boord is Engels, maar diverse cruises worden ook in het Frans aangeboden.