Ponant

Ponant

Ponant is een Franse rederij met 5 schepen, elk met een eigen karakter, met een touch “Savoir Vivre”. Op elk schip proeft u de Franse chic en elegantie. De Ponant is een 3-master met 32 kajuiten. De Boréal, Austral, de Soléal en de Lyrial (vanaf april 2015) zijn meer cruisejachten, die met veel stijl en smaak zijn ingericht.

Alle schepen hebben het volgende gemeen: door hun kleinschalig karakter kunnen ze varen naar kleinere havens en direct aan de kade aanleggen. Ook hun routes zijn zeer origineel, met oa cruises naar Antarctica, de Noordpool, Alaska en Azie (Japan). Compagnie du Ponant kunnen we zeker ook aanbevelen voor zijn expeditiecruises.

Gezien het hier gaat om een Franse rederij, wordt ook de gastronomie hoog aangeschreven: elke maaltijd, bereid door ervaren chefs, is een feest. De fijne gerechten zijn gebaseerd op de Franse keuken, maar worden verrijkt met lokale specialiteiten. Een selectie van uitgelezen wijnen wordt bij de maaltijden geserveerd.

De bemanning, die overal discreet aanwezig is, zorgt ervoor dat u niets tekort komt.

Als lid van La Charte Bleue d'Armateurs de France staan zij enerzijds mee in voor de bescherming van de oceanen en de kuststreken en maken ze anderzijds ook deel uit van de International Association of Antarctic Tour Operators. De 4 cruiseyachten zijn uitgerust met een zuinig elektrisch propulsiesysteem, een dynamisch positioneringssysteem dat de schepen zonder anker op hun plaats houdt en een optisch onderwater-detectiesysteem dat aanvaringen met walvissen voorkomt. Zij gebruiken lichtere en minder vervuilende olie, er is aandacht voor de verwerking van afval en afvalwater, er worden minder schadelijke stoffen uitgestoten en de schepen zijn voorzien van lampen met een lager energieverbruik.

Leuke details:

  • In april 2015 komt het nieuwste schip in de vaart: Le Lyrial.
  • Europese sfeer aan boord, meerderheid van de klanten is Franstalig. De bemanning spreekt ook Engels.
  • Reserveer ’s morgens uw plaats als u ’s avonds aan het zwembad wenst te dineren want plaatsen zijn beperkt.
  • Het ontbijtbuffet is rijkelijk met vers gebakken brood, vers fruitsap en echte Nespresso koffie. Er zijn ook steeds Franse kazen en lekkere cake.
  • Het schip vaart onder de Franse vlag, hierdoor kan het ook bestemmingen aandoen waar sommige rederijen niet kunnen komen, zoals Cuba.
  • Deze rederij heeft veel themacruises, zoals golf, klassieke muziek, opera, jazz, bridge, expeditie of gastronomie.
  • Er zijn 2 formele avonden samen met de kapitein. Op de andere avonden is de dress code smart elegant.
  • Nieuw: vanaf zomer 2015 : open bar inclusief.