Ponant

Ponant

Elegance, emotion, authenticity

Franse rederij met een Europese sfeer aan boord, meerderheid van de klanten is Franstalig. Het motto is “vivre à la française”. De bemanning en gidsen spreken ook Engels. De partners van Ponant aan boord: Champagnes Veuve Cliquot, Ducasse Conseil, kaviaar En-K-de Caviar, huisparfum Fragonard, toiletartikelen van Hermès, macarons van het huis Ladurée, Beurre Bordier en Palais des thés. Als lid van La Charte Bleue d’Armateurs de France staat Ponant mee in voor de bescherming van de oceanen en de kuststreken.

Alle cruisejachten zijn uitgerust met een zuinig elektrisch propulsiesysteem, een dynamisch positioneringssysteem dat de schepen zonder anker op hun plaats houdt en een optisch onderwater-detectiesysteem dat aanvaringen met walvissen voorkomt.

Trouw aan haar pioniersgeest, lanceert Ponant een wereldprimeur op haar “Ponant Explorer” schepen: Blue Eye, de multi-zintuigelijke onderwaterruimte, het technologische hoogstandje van architect-academicus Jacques Roegerie, om het waarnemen en het ervaren van de onderwaterwereld naar een nieuwe dimensie te brengen. De kleine, wendbare schepen varen naar de meest afgelegen gebieden, voor een unieke ontdekking van fauna en flora, dit onder begeleiding van zeer ervaren gidsen.

De cruises van deze rederij zijn zeer geliefd. Vroeg boeken is de boodschap.